möt dina rädslor.


det skrämmer mig.

Har ni tänkt på hur mycket vi människor är rädda för? Allt från mörker till krig, både små och stora saker. Jag är extremt mörkrädd, rädd för björnar och mördare (lite för mycket skräckfilmer i know). Men även om jag är rädd för en massa saker, så utmanar jag dem,  mina rädslor. Skräckfilmer är något jag ser flera gånger i veckan, även fast blir lika skrajj varje gång, både under och efter filmen. Om man undviker det man är rädd för, så kommer man aldrig att lära sig att hantera det.

Och varför jag kom in på det här ämnet var för att idag gjorde jag just denna sak, utmanade en rädsla. Jag har varit i skogen och sprungit/joggat i elljusspåret. I vanliga fall brukar jag hålla mig till byn och befolkade vägar, men nu var det dags ;) Nu undrar ni säkert vad som är så läskigt med skogen? Och då är svaret min björnrädsla (som jag fått från dokumentärfilmer) och sanningen är den att man har dödat Sveriges största björnhona i just den här skogen. Så nog finns det allt björn här. 

Allt gick bra och jag är hemma levande med en erfarenhet rikare ;D


lovely nature



Jag gillar dessa bilder skarpt, som är fotade under senaste hösten. Man får en sån lugn och harmonisk känsla av dem, precis så som naturen är. Har tankar på att beställa en tavla på ett eget fotografi, och just en av dessa bilder skulle kunna passa på väggen, just för att dem ger en sådan lugn känsla. Dock skulle de inte passa i mitt rum, där det är newyork tema, menmen. Jag får leta vidare i mina fotomappar.

the return


nu får det vara nog, dags för förändring

the world youth cup


cruzeiro, vinnare p16 gothia 2008. vinnare 2009?

sen 08.20 imorse har jag hunnit sett finalen i f14 klassen, gothia cup. Just nu är andra halvleken igång i p14 klassen mellan zambia och georgien. Zambia leder med 1-0 och ojoj vilka fotbollstalanger. Såhär kommer resten av min dag se ut, en massa fotboll från gothia cup, ungdomsfotboll i världsklass. De mest intressanta finalerna enligt mig är f15, de i min åldersgrupp och såklart p17, där cruzeiro från brasilien kan spela sig till en andra raka seger i gothia, dom spelar en så otroligt bra fotboll där de spelar och leker ut sina motståndare, en fantastiskt och lärorik fotboll att se på.


time is valuable


Tid är värdefullt. Livet är en tickande klocka som kan stanna när som helst. så ta vara på varenda sekund, varenda värdefulla sekund. Lev din dag som om den vore din sista, för en dag kommer det vara sanning.

Ångra inte det som varit, oroa dig inte för framtiden, lev i nuet och gör det så bra så att det är värt att minnas.

darlecarlia cup.


Allt under hela veckan har varit super, dock så var vädret dåligt. Det regnade varenda dag, vissa dagar värre än de andra. I tidningarna stod de rubriker så som "Dalarna drunknar" och det var konstaterat att det inte hade varit sådan regnoväder på ett tiotal år. Lite överallt var det översvämmning och många av matcherna blev inställda, eftersom planerna var helt förstörda, översvämmade och såg till störst del ut som en gyttjeplan, lera överallt. Det bara plaskade när man sprang på planen och bollen rullade knappt. Många lag åkte hem och många lag lät vädret störa deras spelande. Vi däremot slöt ögonen för vädret, och la all fokus på matcherna, vilket gav resultat. Trots att vi spela i en åldersgrupp för de som var ett år äldre än majoriteten i vårat lag så vann vi ändå många matcher överlägset. 15-0 , 9-0 , 7-1 kunde vi göra :)

En vecka i dalarna med en massa fotboll (eller ska jag säga vattenpolo?), shopping, regn och möten med andra lag. Vi vann våran grupp med 33 gjorda mål på fem matcher och vi vann över laget som vann hela turneringen. Vi slutade på en 4e plats, och det ska vi vara stolta över, även om vi kunde mycket bättre, och kunde ha nått hela vägen fram. De som bodde i klassrummet brevid, cruz azul från mexico, de nådde hela vägen fram och vann deras åldersgrupp.


dalecarlia cup.


gothia cup 2008, nu bär det av mot nya äventyr!

nu är allt packat, och om lite mer än en timme så går tåget - söderut. Dalecarlia cup i borlänge, en vecka med bara fotboll, kan inte bli bättre. Blir inget förrän efter nästa söndag, så kika in igen då :) Och ha en bra vecka, det kan jag lova att jag kommer ha. Ha de bäst!!


purple and yellow


090702

Godmorgon! Nu har jag varit vaken i cirka 5 timmar. 06:30 imorse gick jag på en timmes promenad. Efter det har jag sett en långfilm, Benjamin Buttom. Den handlar om en man (brad pitt som skådespelare) som föds i en gammlins kropp och åldras baklänges, annorlunda film. Nu har jag hela dagen framför mig och sen ikväll har jag träningsmatch.

see ya!

090701


hej alla glada (och mindre glada)! tänk att det här braiga vädret har hållt i sig i över en vecka nu, helt fantastiskt. Där har ni samtidigt förklarningen varför jag inte bloggat så mycket på sistone, man måste ju njuta av dessa varma dagar! En som har det ännu varmare är en vän till mig, hon åkte till tunisien idag. Där ligger temperaturen mellan 30-40, afrika. Hoppas hon får det bra därborta :) På tal om att resa, på lördag åker jag till södra delen av landet på fotbollscup i 9 dagar, ska bli så gött. Och sen när jag kommer hem så är det cup igen efter ca 2 veckor. Gu vad jag älskar fotboll!

RSS 2.0